Verbouw 2018-2019

Tijdens de verbouw zijn wij gewoon geopend! Bekijk hier onze openingstijden.

Hieronder zullen wij zo nu en dan een paar foto’s plaatsen van de verbouw!

1 februari 2019
We zijn zo’n beetje halverwege de opbouw en we liggen op schema! Afgelopen week is de tegelzetter begonnen in de keuken, alle wanden zijn voorzien van antraciet metrotegels, de witte vlakken boven de tegels worden eerdaags voorzien van een mooi behang! Het wordt immers een open keuken en het oog wil ook wat! 

Het gehele Prins Mauritshuis wordt voorzien van een compleet nieuwe luchtbehandeling systeem. Het op de plek krijgen van deze unit (op zolder) had flink wat voeten in de aarde. Een mega kraan was er afgelopen week voor nodig! 

In Club Orange is ondertussen een nieuwe betonnen vloer gestort, alle wanden zijn voorzien van nieuwe isolerende voorzetwanden en het complete elektranetwerk is opnieuw aangelegd. Komende week wordt hier alles gestukt en volgt er een nieuwe foto!

17 januari 2019
Inmiddels is er al ontzettend veel werk verzet. Zo is o.a. alle electra vervangen en is gister de vloerverwarming geplaats. In totaal zijn er 3 doorbraken gemaakt, de oude ijsshop is bij de keuken aangetrokken en vanuit Club Orange kijk je nu zo de keuken in door het ronde (nog te plaatsen) raam. Inmiddels is de stucadoor al begonnen in de keuken. Vrijdag wordt de nieuwe vloer gestort in Club Orange en vanaf volgende week kunnen daar de wanden worden geplaats en wordt er begonnen met het herstellen van het oude kerkplafond. Wordt vervolgd!

Keuken doorbraak naar de Mauritskamer/ voormalig ijsshop. Wees gerust, een softijsje halen kan straks nog steeds! 

27 december 2018
Een dag na kerst hebben wij met ons voltallige team plus wat hulp van familie de complete keuken- en spoelkeuken gestript en afgevoerd. Er is geen weg meer terug, na meer dan 20 jaar dienst en duizenden lunch- en dinergerechten nemen wij afscheid van onze laatste steunpilaar. De keuken in het historische weeshuis ondergaat een ingrijpende metamorfose; groter, nieuw, efficiënter ingericht en ergonomisch verantwoord voor de keukenbrigade. Dit wordt een ‘open’ keuken naar Club Orange!

De komende weken zul je onze Chefs aantreffen op het terras aan de voorzijde van het Grand Café aan de haven. Hier hebben we een tijdelijke keuken gecreëerd die van alle gemakken is voorzien. Zo is er o.a. een BIG GREEN EGG waarmee ze de lekkerste grill gerechten weten te bereiden! Tot eind februari presenteren wij een aangepaste lunch- en dinerkaart met o.a. heerlijke SNERT! Wij blijven elke dag geopend! Bekijk hier onze openingstijden.

5 december 2018
Vandaag zijn de stalen balken verwijderd welke het plafond vanaf de jaren ’70 hebben gedragen. Nu zie je pas echt hoe een fantastische mooie hoge ruimte er ontstaat. Goed nieuws; er is geen weg meer terug!

In november hebben wij alle sloopwerkzaamheden in het oude weeshuis uitgevoerd. Het voormalig restaurant is ontmanteld, alles is tot op de buitenmuur gestript. De bovenverdieping waar o.a. de toiletten,  een magazijn en kantoor zich bevinden is ook volledig gestript. Boven zijn de gipsen plafonds verwijderd, wat het oude kerkplafond uit 1928 weer in zicht brengt. Als laatste hebben wij het plafond van het restaurant (de vloer van de bovenverdieping) verwijderd. Na de ontmanteling is het nu één mooie grote ruimte geworden met een 10 meter hoog plafond! In maart opent hier ons nieuwe Grand Café Club Orange! 

Ondertussen is in de eerste 2 weken van november een prachtige serre geplaast op ons terras aan de achterzijde. Onze serre is voorzien van een nieuwe lichte tegelvloer en een uitschuifbaar zonwerend dak, welke voorzien is van led-spotjes. Rondom zijn de wanden van glas welke bij zomerdag volledig opzij geschoven kunnen worden. De voorzijde is tevens voorzien van twee elektrisch bedienbare zonneschermen. Tot slot maken maar liefst tien kachels de serre compleet zodat je hier het jaar rond kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de historische haven van Blokzijl tijdens lunch of diner.

Eind oktober is onze nieuwe ‘slagader’ aangekomen. Een loeidikke stroomkabel door Enexis. De huidige stroomhuishouding van het Prins Mauritshuis was dermate verouderd dat wij genoodzaakt zijn alles te vervangen. Tevens is dit nodig omdat wij van het gas afgaan en de keuken straks op inductie zal koken. De gasheaters op het terras worden electrisch en tevens wordt de Serre electrisch verwarmd.

Impressie van Club Orange (opening 2019)

 

Krantenartikel februari 2018