Verbouw 2018-2019

Tijdens de verbouw zijn wij gewoon geopend! Bekijk hier onze openingstijden.

Hieronder zulllen wij zo nu en dan een paar foto’s plaatsen van de verbouw!

5 december 2018
Vandaag zijn de stalen balken verwijderd welke het plafond vanaf de jaren ’70 hebben gedragen. Nu zie je pas echt hoe een fantastische mooie hoge ruimte er ontstaat. Goed nieuws; er is geen weg meer terug!

In november hebben wij alle sloopwerkzaamheden in het oude weeshuis uitgevoerd. Het voormalig restaurant is ontmanteld, alles is tot op de buitenmuur gestript. De bovenverdieping waar o.a. de toiletten,  een magazijn en kantoor zich bevinden is ook volledig gestript. Boven zijn de gipsen plafonds verwijderd, wat het oude kerkplafond uit 1928 weer in zicht brengt. Als laatste hebben wij het plafond van het restaurant (de vloer van de bovenverdieping) verwijderd. Na de ontmanteling is het nu één mooie grote ruimte geworden met een 10 meter hoog plafond! In maart opent hier ons nieuwe Grand Café Club Orange! 

Ondertussen is in de eerste 2 weken van november een prachtige serre geplaast op ons terras aan de achterzijde. Onze serre is voorzien van een nieuwe lichte tegelvloer en een uitschuifbaar zonwerend dak, welke voorzien is van led-spotjes. Rondom zijn de wanden van glas welke bij zomerdag volledig opzij geschoven kunnen worden. De voorzijde is tevens voorzien van twee elektrisch bedienbare zonneschermen. Tot slot maken maar liefst tien kachels de serre compleet zodat je hier het jaar rond kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de historische haven van Blokzijl tijdens lunch of diner.

Eind oktober is onze nieuwe ‘slagader’ aangekomen. Een loeidikke stroomkabel door Enexis. De huidige stroomhuishouding van het Prins Mauritshuis was dermate verouderd dat wij genoodzaakt zijn alles te vervangen. Tevens is dit nodig omdat wij van het gas afgaan en de keuken straks op inductie zal koken. De gasheaters op het terras worden electrisch en tevens wordt de Serre electrisch verwarmd.

Impressie van Club Orange (opening 2019)

 

Krantenartikel februari 2018