Prins Mauritshuis Provinciewinnaar Terras Top 100

Terras Top 100 2014 nr. 15: Prins Mauritshuis, Blokzijl

Ruim 400 inschrijvingen kwamen er dit jaar binnen voor de Terras Top 100 en alle provincies waren daarin vertegenwoordigd. In de uiteindelijke top-100 zijn elf provincies vertegenwoordigd. Alleen Groningen laat het afweten.
Het Prins Mauritshuis heeft met een prachtige 15e plek niet alleen een hoge notering, maar mag zich daarmee ook de provinciewinnaar van Overijssel noemen!

Beoordeling van de vakjury: “De wraak van Blokzijl. Het zou een mooie romantitel kunnen zijn, maar we doelen hier op wat anders. Nadat het Prins Mauritshuis vorig jaar een kleine daling moest incasseren, slaat het grandcafé-restaurant aan de havenkolk hard terug. Het klimt liefst 
24 plaatsen omhoog naar een fraaie vijftiende plaats. Het is daarmee ook meteen de nummer één van Overijssel, die prijs is vast binnen. De medewerker van dienst heeft daar zeker aan bijgedragen. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: bijverkoop! Dat is zo belangrijk en het is een kleine moeite. Als we koffie bestellen vraagt de medewerker vriendelijk: ‘Wilt u daar iets bij?’ Kijk, zo eenvoudig kan het zijn. We nemen appelgebak. En dat is geen toevalstreffer. Ook bij een tweede bezoek wordt er op een identieke manier aan bijverkoop gedaan, waarop we bitterballen bestellen. Verder vooral gewoon goed als altijd. Er is tijd voor een praatje, ook niet-bezoekers van het terras wordt de weg in het historische centrum gewezen”.

Provinciewinnaar, volgens de jury:

“Het wordt dringen in Overijssel. Steeds meer en steeds vaker komen we in deze provincie goede terrassen tegen. Vorig jaar nog vier noteringen in de Top 100, dit jaar alweer zes. En waar het Prins Mauritshuis vorig jaar Molly Malone nog voor moest laten gaan, is het restaurant aan de historische havenkolk van Blokzijl dit jaar de onbetwiste nummer één van de provincie. We geven sowieso al bonuspunten voor het meer dan attente personeel dat ook niet-gasten met een vriendelijk woord op weg helpt door het toeristische Blokzijl. Als ze vervolgens ook nog eens de aandacht niet laten verslappen ten opzichte van de ‘wel-gasten’, kunnen wij niet anders concluderen dan dat ze het hier in de vingers hebben. Een terechte winnaar”!

Bekijk hier de foto’s van de uitreiking.

logo terras top 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.