Stichting Events Blokzijl is een feit

Door het zetten van handtekeningen onder de door notaris Philip Slangen te Zwartsluis gepasseerde oprichtingsakte is sinds vandaag de ‘Stichting Events Blokzijl’ een feit. Deze nieuwe stichting is opgericht door acht ondernemers uit Blokzijl met als doel om in Blokzijl culturele (waaronder muzikale) evenementen te organiseren.

events blokzijl

Met het organiseren van dergelijke evenementen is de uitdaging om Blokzijl (opnieuw) op de culturele/muzikale kaart van de regio en Nederland te zetten. Het commerciële doel is hieraan ondergeschikt.

Het dagelijkse bestuur van de Stichting zal bestaan uit voorzitter Klaas Steenbeek, secretaris Henk van Benthem en penningmeester Ronald Klarenbeek. De initiatiefnemers zijn:
Klaas Steenbeek – Viersprong Prefab Montage, Jan en Gerard Veeneman – Camping Tussen de Diepen, Gerard Veenstra – Coop supermarkt Blokzijl, Jan-Henry van der Linde – Farmel en Martho Flexwerk, Alko Tolner – Grand Cafe Restaurant Prins Mauritshuis, Marco van Beek – Autobedrijf Marco van Beek, John Mondria – Tamek Accountants en Belastingadviseurs, Henk Wouters- Wouters Vleesverwerking.

Voor dit jaar staan er twee data op de agenda namelijk vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 2016. Het grote muziekfestival Blokzijl staat definitief op de agenda voor zaterdag 24 juni 2017.

Korenfestival
Op vrijdag 30 september 2016 zal er in een speciaal paviljoen direct aan de havenkolk een ouderwets Korenfestival worden georganiseerd. Dit paviljoen is aan één zijde transparant zodat er een schitterend zicht is op de haven. Dit gratis te bezoeken festival zal een keur aan lokale koren presenteren. Een sfeervolle avond voor senioren en geïnteresseerden.

Oktoberfest
Zaterdag 1 oktober vindt voor het eerst en als eerste(!) het Oktoberfest Blokzijl plaatst. Het paviljoen is geheel in stijl en muziek wordt verzorgd door Tiroler Partyband Solidair. Een complete all-in avond met eten en drinken voor een vast tarief. Er is maar één voorwaarde; Lederhose en Dirndls! Let de komende tijd op de (sociale) media voor verdere info.

Muziekfestival Blokzijl
Het grote bekende ‘muziekfestival Blokzijl’ keert terug. In tegenstelling tot voorheen niet meer in het Hemelvaartweekend maar nu altijd rond eind juni. Een geweldig muziekspektakel vanaf het drijvende podium in de kolk waarvoor inmiddels de eerste (top) artiesten zijn vastgelegd. De stichting hoopt weer op een ouderwets festijn met veel bezoekers van alle leeftijden.

De Stichting gaat nu verder met het uitzetten van de organisatie en hoopt vele events te mogen organiseren voor inwoners en regio.

events blokzijl logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.