Over ons

Op 13 februari 1998 wordt het Prins Mauritshuis officieel geopend. De opening wordt verricht door de vorige exploitanten van het historische weeshuis, Thomas en Francien van der Hooft. Hun pannenkoekenhuis maakt met huurder Alko Tolner (toen 21 jaar) een nieuwe start als café-restaurant Prins Mauritshuis.

In 1999 koopt Alko de woning erachter en heeft er meteen grond bij voor 65 extra stoelen. Annemarie komt bij Alko in de bediening werken. Dát klikt meteen. De vonken spatten eraf.In 2003 zijn ze getrouwd.

In de zomer van 2003 krijgen Alko en Annemarie de kans de naastgelegen groentewinkel annex kruidenierszaak van Piet en Marry Doeven te kopen, “We stoppen ermee” werd er letterlijk gezegd, Piet en Marry gaan met pensioen. Het is een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van het Prins Mauritshuis omdat de ruimte ongekent nieuwe mogelijkheden biedt… Het terras wordt nogeens vergroot met 60 stoelen aan de voorzijde en in de oude groentewinkel wordt een ijswinkel geopend.

In het najaar van 2006 gaat een andere grote droom in vervulling: na jaren huren kunnen de Tolners het Prins Mauritshuis kopen van de fam. van der Hooft. Een mijlpaal.

Het zou nog tot 2010 duren voordat alle vergunningen rond waren en er voldoende was gespaard. In slechts 3 maanden tijd werd de oude groentezaak/ woning/ ijswinkel omgebouwdt tot het huidge Grand Café. Het voormalige Prins Mauritshuis en het Grand Café zijn nu, dankzij een interne verbouwing, ook met elkaar verbonden en dat werkt natuurlijk wel zo praktisch. Hier worden oude tradities voortgezet: een gezellig trefpunt voor alle bezoekers en bewoners van Blokzijl én culinair tafelen in een huiselijke ambiance.

Het Prins Mauritshuis vierde in 2018 alweer haar 20 jarig bestaan in hartje Blokzijl. Afgelopen winterperiode is het horecabedrijf compleet verbouwd en klaar voor de komende 20 jaar!

In het kort:

• Een nieuw Grand Café, Club Orange (voorheen ons restaurant)
• Compleet nieuwe (open) keuken
• Nieuwe serre
• Restyling Grand Café aan de haven
• Nieuwe huisstijl
• Vernieuwde menu’s
• Vertrouwde service en gastvrijheid!

Het voormalig restaurant in het oude weeshuis heet voortaan Club Orange.

Club Orange (een verwijzing  naar Prins Maurits van Oranje) is een nieuw eigentijds Grand Café met een knipoog naar het verleden. Het weeshuis heeft haar historische elan terug. Zo is het authentieke kerkplafond uit 1928 weer in zicht. De gehele bovenverdieping is namelijk verwijderd, waardoor er extra lichtinval is ontstaan door de raampartijen die hier aanwezig waren. In het achterste gedeelte is een nieuwe bar geplaatst, de tussenwand is verdwenen waardoor er een halfopen verbinding is ontstaan naar het Grand Café gedeelte aan de haven. De keuken in het moederpand heeft  tevens een ingrijpende metamorfose doorgemaakt; groter, efficiënter ingericht en ergonomisch verantwoord voor de keukenbrigade. Dit is een ‘open’ keuken geworden!

Grand Café Club Orange leent zicht uitstekend voor een lunch, diner, zondagmiddag borrel of wijnproeverij. Maar met name is dit dé locatie bij uitstek voor elke feestelijke bijeenkomst! Grand Café Club Orange is privé te boeken voor gezelschappen van 20-110 personen.

In november 2018 is op het terras aan de achterzijde ook nog een prachtige serre geplaatst. Als verlengstuk van het Grand Café is de serre voorzien van verwarming en sfeerverlichting zodat je hier het hele jaar rond heerlijk kunt genieten van het adembenemende panorama uitzicht op de haven van Blokzijl, tevens is deze voorzien van prachtig nieuw meubilair.

Het Grand Café aan de haven (anno 2010) heeft ook een opfrisbeurt gekregen.

Prins Mauritshuis Blokzijl, gezellig, gastvrij en voor iedereen!

 

De dames- en herenblouses van ons team worden gesponsord door W24 & W29.
Voor persoonlijk kledingadvies en de beste service verwijzen wij u naar de Woldstraat 24 en 29 in Meppel.

w24

 

  • Alko Tolner

    Eigenaar en gastheer

  • Annemarie Tolner

    Eigenaar en gastvrouw

  • Dick van Eerde

    Bedrijfsleider sinds 2012. In dienst sinds 2001-2006 als weekendkracht.

  • Hettie Raggers

    Bedrijfsleider sinds 2017. In dienst sinds 2010

  • Jeffrey Vissers

    Gastheer sinds 2019

  • Regina Vroegop

    Gastvrouw sinds 2019

  • Seb Smit

    Algemeen Chef sinds 2019

  • Karel Boers

    Chef sinds 1999

  • Linda Willemsen

    Chef sinds 2003

  • Arie van der Linde

    Chef sinds 2015

  • Kim Stuivenvolt

    Patissier sinds 2017