Over ons

Op 13 februari 1998 wordt het Prins Mauritshuis officieel geopend. De opening wordt verricht door de vorige exploitanten van het historische weeshuis, Thomas en Francien van der Hooft. Hun pannenkoekenhuis maakt met huurder Alko Tolner (toen 21 jaar) een nieuwe start als café-restaurant Prins Mauritshuis.

In 1999 koopt Alko de woning erachter en heeft er meteen grond bij voor 65 extra stoelen. Annemarie komt bij Alko in de bediening werken. Dát klikt meteen. De vonken spatten eraf.In 2003 zijn ze getrouwd.

In de zomer van 2003 krijgen Alko en Annemarie de kans de naastgelegen groentewinkel annex kruidenierszaak van Piet en Marry Doeven te kopen, “We stoppen ermee” werd er letterlijk gezegd, Piet en Marry gaan met pensioen. Het is een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van het Prins Mauritshuis omdat de ruimte ongekent nieuwe mogelijkheden biedt… Het terras wordt nogeens vergroot met 60 stoelen aan de voorzijde en in de oude groentewinkel wordt een ijswinkel geopend.

In het najaar van 2006 gaat een andere grote droom in vervulling: na jaren huren kunnen de Tolners het Prins Mauritshuis kopen van de fam. van der Hooft. Een mijlpaal.

Het zou nog tot 2010 duren voordat alle vergunningen rond waren en er voldoende was gespaard. In slechts 3 maanden tijd werd de oude groentezaak/ woning/ ijswinkel omgebouwdt tot het huidge Grand Café. Het voormalige Prins Mauritshuis en het Grand Café zijn nu, dankzij een interne verbouwing, ook met elkaar verbonden en dat werkt natuurlijk wel zo praktisch. Hier worden oude tradities voortgezet: een gezellig trefpunt voor alle bezoekers en bewoners van Blokzijl én culinair tafelen in een huiselijke ambiance.

Eind 2018 en begin 2019 wordt het oude Prins Mauritshuis volledig verbouwd. Het restaurant maakt  plaats voor Club Orange, een nieuw eigentijds Grand Café met een knipoog naar het verleden. Het weeshuis krijgt zijn historische elan terug. Zo komt het authentieke kerplafond uit 1928 weer in zicht. De gehele bovenverdieping wordt namelijk verwijderd waardoor er extra lichtinval zal zijn door de raampartijen op deze verdieping. In het achterste gedeelte komt een nieuwe bar, de tussenwand verwijnt waardoor er een half-open verbining ontstaat naar het Grand Café gedeelte aan de haven. De keuken in het moederpand ondergaat tevens een ingrijpende metamorfose; groter, efficiënter ingericht en ergonomisch verantwoord voor de keukenbrigade. Tevens wordt dit een ‘open’ keuken!.

De dames- en herenblouses van ons team worden gesponsord door W24 & W29.
Voor persoonlijk kledingadvies en de beste service verwijzen wij u naar de Woldstraat 24 en 29 in Meppel

w24

 

 • Alko Tolner

  Eigenaar en gastheer

 • Annemarie Tolner

  Eigenaar en gastvrouw

 • Dick van Eerde

  Bedrijfsleider sinds 2012. In dienst sinds 2001-2006 als weekendkracht.

 • Hettie Raggers

  Bedrijfsleider sinds 2017. In dienst sinds 2010

 • Ida ten Napel

  Medewerker bediening sinds 2018

 • Karel Boers

  Chef sinds 1999

 • Linda Willemsen

  Chef sinds 2003

 • Arie van der Linde

  Chef sinds 2015

 • Kim Stuivenvolt

  Patissier sinds 2017