Blokzijler Meren Kluntocht

BLOKZIJLER MEREN KLUNTOCHT

Op zondag 01 maart 2015 zal de 1e Blokzijler Meren Klûntocht gehouden worden in de Kop van Overijssel. Helaas is er geen échte winterperiode geweest, maar om het gevoel toch naar boven te halen is er deze mooie ludieke wedstrijd bedacht voor het goede doel, St. Gehandicapten Sport Steenwijkerland.

De inschrijving start om 12.00 uur, deze vindt plaats op het terras van het Prins Mauritshuis in Blokzijl, het opwarmprogramma start om 13.00 uur, start van de ludieke wedstrijd 14.00 uur. De finish is bij hét schaatscafé van Nederland Geertien in buurtschap Muggenbeet. Deze bedrijven tekenen voor de organisatie!

Deze prachtige klûntocht vindt plaats aan de rand van het schaatsgebied van Nederland, nationaal park Weerribben-Wieden. De wedstrijd gaat over een afstand van 3 km waarin 5 x 100 meter klûnen is opgenomen én is opgedeeld in de volgende categorieën;

-Snelste Klûner
-Langzaamste Klûner
-Mooist geklede Klûner

Voor de winnaars is er een waarde cheque!

Om 15.00 uur start vlak bij Geertien de korte afstand speciaal voor kinderen, ook hier prijzen in de gelijke categorieën. Snelste, langzaamste en mooist geklede klûner!

Uiteraard bij de start en bij de finish een echte ‘Alles voor €1 Koek en Zopie kraam’ . De opbrengst van de inschrijving alsook de opbrengst in de Koek en Zopie zijn voor het goede doel namelijk: Stichting Gehandicapten Sport Steenwijkerland.

Doe mee samen mee met je vrienden, familie, buren, sportteam, bedrijf enz. voor een goed doel en een unieke belevenis! Wij hopen je te zien op zondagmiddag 1 maart vanaf 12.00 uur, uiteraard in schaatstenue met schaatsen, inschrijfgeld is € 5,- p.p.

PROGGRAMMA
De inschrijving start om 12.00 uur, deze vindt plaats op het terras van het Prins Mauritshuis in Blokzijl, Brouwerstraat 2. Hier ontvangen de deelnemers hun stempelkaart en startnummer.

Vanaf 13.30 uur is er een speciale DJ warming-up met de onnavolgbare speaker Jannes om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Het startschot wordt om 14.00 uur gegeven door een bekende schaatser! Beiden verlenen belangeloos hun medewerking. Onderweg zijn er 5 klûnmatten van circa 100 meter met een stempelpost die aangedaan moet worden. Na het goed afleggen ontvangt men aan het einde van elke mat een stempel en zal men rennend of lopend naar de volgende mat gaan. Dit betekent schaatsen aan, schaatsen uit! De 5 klûnmatten zijn binnen de afstand van 3km verwerkt.

Onderweg is er ook nog een Blokzijler Brok kraam om wat extra energie op te doen. De laatste mat ligt voor de finish… er zijn prijzen in de volgende categorieën;
-Snelste Klûner
-Langzaamste Klûner
-Mooist geklede Klûner
Voor de winnaars is er een waarde cheque!
Stempelcontrole vindt plaats aan het eind van de matten, dus hier valt niet te sjoemelen…

Om 15.00 uur start vlak bij Geertien de korte afstand speciaal voor kinderen, ook hier prijzen in de gelijke categorieën. Snelste, langzaamste en mooist geklede klûner!

De prijsuitreiking zal door de Burgemeester van Steenwijkerland, mevr. van der Tas en door Speaker Jannes omstreeks 15.15 uur plaatsvinden bij de koek en zopie stand van Geertien.

Rederij Timmerman vaart omstreeks 16.15 uur terug naar Blokzijl, exclusief voor de deelnemers, op vertoon van de stempelkaart. Deze vaartocht gaat dwars door het mooie natuurgebied waar normaliter geschaatst kan worden. Een prachtige belevenis zo vroeg in het jaar. Deze tocht duurt ongeveer 25 min. Maar let wel vol=vol.

Kosten per deelnemer zijn € 5,00 en schaatskleding is verplicht! Dit is inclusief een consumptie na de finish en vervoer per boot terug (vol=vol)!

Sponsoren klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.