KeyKeg fustwijnen

KeyKeg fustwijnen

Key Keg is het nieuwste eenmalige fustsysteem voor kwaliteitswijn op de Nederlandse markt. Restaurant & Grand Café Prins Mauritshuis in Blokzijl zijn één van de eerste in Nederland die hun wijnen aanbiedt via het KeyKeg fustsysteem.

140613ORBwijnKeyKeg33KeyKeg is de nieuwste verpakking voor het duurzaam en goed houden van wijn. Key Keg vindt zijn oorsprong in de bierindustrie, waar het tappen via vaten al jaren wordt gedaan. Het unieke van het KeyKeg-ontwerp is het gepatenteerde bag-in-ball-principe. De wijn komt alleen in contact met de binnenzak en niet met drijfgas zoals in stalen fusten. De binnenzak is bevestigd in een sterke PET drukcontainer en is hierdoor zeer geschikt voor wijnen. Dankzij de gelamineerde binnenzak zijn de zuurstofopname en het CO2-verlies extreem laag. De shelf life van wijnen is afhankelijk van de kwaliteit van de wijn. Ook na aanslaan van een KeyKeg blijft de wijn nog maandenlang goed. Dit komt doordat het drijfgas niet in contact komt met de wijn.

Besparing op milieu en kosten

Een KeyKeg van 20 liter staat gelijk aan 26 flessen wijn. Hierdoor heeft u meer ruimte achter de bar in uw koeling. Het lege one-way-fust plaatst u bij het (plastic)afval. Een KeyKeg heeft een gewicht van 21,3kg gevuld en 1,4kg leeg, hierdoor valt deze binnen de wettelijke ARBO norm van 23,8kg.

Kwaliteitswijnen per glas

Steeds meer kwaliteitswijnen worden dan ook in KeyKegs afgevuld. Tappen uit een KeyKeg is simpel. KeyKeg past samen met een KeyKeg tapkop op elke tapinstallatie. Sommige horecagelegenheden sluiten KeyKegs aan op hun bestaande tapinstallatie. Anderen kiezen voor een tapinstallatie die speciaal gemaakt is voor wijnen. Na aanslaan van een KeyKeg systeem blijft de wijn nog maanden goed. U kunt meer verschillende wijnen op tap aanbieden.

140613ORBwijnKeyKeg36

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.