Het WaterEvent 11/12 en 13 april

13:00

11 april 2014

Tot

13 april 2014

Het Waterevent is binnen 4 jaar uitgegroeid tot een landelijk bekende “in-water-boatshow” met fantastische bezoekersaantallen. Een -vóór en dóór de markt- evenement in een schitterende entourage. De historische havenkolk van Blokzijl leent zich uitstekend voor “natte evenementen”, met ruime kades waar veel plaats is voor tenten en stands. De grote havenkom wordt gevuld met drijvende steigers en door de ronde vorm van de haven van Blokzijl, hebben bezoekers continue zicht op alle stands en deelnemende boten.

Blokzijl staat bekend om haar horecagelegenheden rond het water en ieder bedrijf werkt mee aan de sfeer van het evenement. Er zijn continue bands, allerhande orkestjes en andere artiesten aan het optreden tijdens de beurs. Hierdoor ontstaat een gezellige, gemoedelijke atmosfeer, waarin zowel  deelnemers als bezoekers graag zaken doen!

NIEUW: WaterEvent Classic Vollenhove De “Klassieke Schepenbeurs” in Enkhuizen, een prachtig evenement met allerhande traditionele en ambachtelijke standhouders en schitterende klassieke schepen, is gaan samenwerken met de HISWA in Amsterdam. Een prima initiatief, maar wij denken dat er meer behoefte is aan een dergelijk evenement in de buitenlucht en vooral in een bijpassend decor! Dit decor hebben wij gevonden in Vollenhove. Een fraai, pittoresk vissersstadje aan de voormalige Zuiderzee met een prachtige havenkom. Net als Blokzijl, leent Vollenhove zich uitstekend voor nautische evenementen. De beide plaatsen liggen slechts 5 kilometer van elkaar verwijderd dus we hebben een Waterevent Blokzijl én een WaterEvent Classic in Vollenhove met elkaar gecombineerd. Met de auto bent u in slechts vijf minuten in de andere plaats, maar het unieke is dat er ook gevaren kan gaan worden. Voor slechts € 3,00 krijgt een bezoeker een toeristische boottocht van 30 minuten en kan beide evenementen bezoeken! Bekijk het volledige programma

Het WaterEvent heeft een aantal ‘unique selling points’:

  • Blokzijl en Vollenhove liggen met zo’n uurtje rijden van Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Groningen , Leeuwarden en de Duitse grens erg centraal in Nederland.
  • Zowel Blokzijl als Vollenhove zijn door haar haven en horeca, bekende plaatsen in Nederland.
  • Het WaterEvent is de eerste “in-water-show” van het jaar.
  • Het WaterEvent laat haar bezoekers nadrukkelijk zien waarom watersport leuk is: Overijssel is varend, wandelend, fietsend, culinair en cultureel fantastisch!
  • Het evenement is voor bezoekers gratis toegankelijk.
  • Er zijn gedurende de show constant muzikale optredens.
  • Er worden zowel nieuwe als gebruikte jachten aangeboden.
  • Er zijn goede en betaalbare overnachtings-mogelijkheden in Blokzijl of de directe omgeving

 Het Prins Mauritshuis adviseert:

Blokzijl

Bed & Breakfast WESTERHOF

westerhof

MIEKE & CO

mieke-en-co

Vollenhove

Landgoed OLDRUITENBORGH

oldruitenborgh old-ruitenborg