Vivaldi still got the blues!

15:30

16 maart 2014

Alle gekheid op een stokje

Een muzikale reis van Vivaldi tot Frank Sinatra en meer….. op zondag 16 maart
Entree € 10,- Aanvang 15.30 uur

Inhoud:

Theater/muziekprogramma door violist Adriaan Stoet en pianist Harold Kooij.
Meesterviolist Adriaan Stoet toont zich in dit nieuwe theater/muziek programma een veelzijdige alleskunner. Vanaf de eerste toon weet hij samen met improvisatievirtuoos Harold Kooij zijn publiek te raken, te bespelen en te betrekken in een uniek muziekavontuur.

Op aanstekelijke en vaak hilarische wijze weet Adriaan Stoet meeslepend te vertellen over muziekstijlen,waarbij hij moeiteloos de meest vreemde en geestige anekdotes over ‘serieuze’ muziek uit zijn mouw weet te schudden. Dan.. begint plotseling Harold Kooij op onnavolgbare wijze de piano te bespelen en daagt daarmee Adriaan uit of Vivaldi te combineren is met …jazz? Of had Kreisler iets met tango’s? Wat te denken van opzwepende zigeuner muziek die opeens prima lijkt te passen tussen de klassieken… Laat staan dat Frank Sinatra een ontmoeting heeft met Gary Moore…

In Vivaldi still got the blues ! zorgt de snelle muzikale en theatrale interactie op het podium tussen Adriaan Stoet en Harold Kooij voor een voorstelling die blijft boeien tot de allerlaatste noot!

Artiesten:

Adriaan Stoet studeerde cum laude af aan het conservatorium bij Philippe Hirhorn,en kreeg les van veel grote leermeesters waaronder Wiktor Libermann en Ruggiero Ricci. Hij heeft op alle grote podia in Nederland solistisch opgetreden,werkte samen met Emmy Verhey,Jan Vayne, Louis van Dijk, Harry Muskee, en vele anderen; hij maakte een prachtig album voor EMI met Jiddische muziek,en was onder andere te gast bij Barend&van Dorp en bij Mart Smeets in de Avondetappe. Adriaan Stoet weet met zijn krachtige vioolspel en eigentijdse verschijning altijd de juiste snaar bij het publiek te raken.

Harold Kooij is een ervaren duizendpoot op de toetsen. In een geheel eigen stijl schakelt hij al spelend nauwelijks merkbaar over van klassiek naar jazz,of van musical naar pop. Hij is daardoor een veelgevraagd all round pianist en begeleider bij de meest uiteenlopende muziekgezelschappen. Daarnaast is hij een begenadigd componist en arrangeur die de muziek schrijft voor verschillende theater- en cabaretvoorstellingen. Harold Kooij valt op door zijn spontane verfijnde improvisaties waarmee hij direct inspeelt en aanvoelt wat er op die avond leeft bij het publiek…