Sinterklaasintocht

18:00

21 november 2015

Sinterklaasintocht

 

BLOKZIJL – Sinterklaas en zijn Pieten brengen zaterdag 21 november een bezoek aan Blokzijl. Dit doen ze niet overdag, maar ‘s avonds. Rond 18.00 uur komt de goedheiligman de havenkolk binnengevaren. Uniek in Nederland, komt dat zien!

Om ervoor te zorgen dat hij veilig aan wal kan stappen, heeft Sinterklaas de bewoners van Blokzijl opgeroepen om hun stadje sfeervol te verlichten.

Sinterklaassinterklaas zwIn een sfeervol verlichte havenkolk zal Sinterklaas met zijn pieten om 18.00 uur binnenvaren om verwelkomt te worden door burgemeester van der Tas. Aansluitend zal Sint onder aanvoering van Pedroband el Jubal een rondgang maken door de straten die verlicht worden door kaarsen, lantaarns en vuurkorfen. Na de rondgang zal Sint op ons terras plaats nemen op het podium om samen met alle kinderen een feestje te bouwen met medewerking van Dance Fever. Ook Toneelvereniging Ons Genoegen Blokzijl zal haar steentje bijdragen. Rond 20.00 uur zullen Sinterklaas en zijn pieten weer vertrekken.

Wij zijn geopend, bij ons kunt u terecht voor een lekker kopje koffie of warme chocolademelk om even op te warmen. Uiteraard is de keuken ook geopend indien u en hapje wilt blijven eten!