Genemuiden zingt in Blokzijl!

18:30

16 augustus 2014

Genemuiden zingt in Blokzijl!

Zaterdag 16 augustus vanaf 18.30 tot 22.00 uur

Na de traditionele jaarmarkt (10.00-17.00) verzorgen wij i.s.m. mannenkoor Anders dan Normaal uit Genemuiden, en Herbert Altena & Band een muzikale zaterdagavond! Zij zullen afwisselend en onafgebroken voor u optreden aan de historische haven van Blokzijl.

Anders dan normaal is een actief pretkoor uit Genemuiden met een indrukwekkend Nederlandstalig repertoire begeleid door veelzijdige muzikanten. Daarmee krijg je in iedere gelegenheid beweging maar dan wel Anders dan normaal!

anders dan normaal

Herbert Altena & band
Herbert speelde jaren als solo troubadour maar er waren teveel liedjes die hij wilde spelen waarbij eigenlijk een band nodig was. Van de formatie die is gevormd is Herbert (gitaar en zang) met stip de jongste. Verder bestaat de band uit Harry van Rees (lead gitaar) Jan Last (toetsen en zang), Wout Bekendam (gitaar en zang) , Arend van Dijk (drums), Tiem Eenkhoorn (bas en zang) en Herman Mateboer (accordeon en zang).

Het genre is het beste te duiden met de brede verzamelnaam Americana. Songs van Johnny Cash en JJ Cale tot Eric Clapton en The Eagles passeren de revue. Ook speelt de band een set in het zelfde genre maar met teksten in het Genemuider dialect. Een van de dialect liedjes die eruit springt is Vaejer, een humoristische variant op Bruce Springsteen’s Fire. Herkenbaar voor iedere jonge vent en elke vader.  Veel van de liedjes kenmerken zich door meerstemmige zang en een up tempo ritme.

Herbert Altena & band verzorgt optredens op kleinschalige festivals in Noordwest Overijssel en elders, maar ook op feesten en partijen.

herbert altena

DIT EVENEMENT IS GRATIS TE BEZOEKEN! WELKOM!